LACADEIA

Wij vinden het belangrijk dat je je hier thuis voelt zodat je met een fijn gevoel naar school gaat. De sfeer binnen de school is informeel. Naast de lessen organiseren we allerlei activiteiten die bijdragen aan een goede sfeer. Denk bijvoorbeeld aan schoolfeesten en klassenuitjes maar ook aan pauze-acts en sport- of kunstactiviteiten. Veel van deze activiteiten worden georganiseerd door leerlingvereniging LACADEIA.

 

klik op de afbeelding om hem te vergroten.

 

Welke onderdelen zijn er binnen LACADEIA?

Orkest, koor en band

Op het CGU kunnen leerlingen uit klas 1 t/m 6 meespelen of -zingen in het schoolorkest Symphonia, het schookoor of de leerlingenband. Elk schooljaar wordt in een aantal repetities, onder begeleiding van drie enthousiaste docenten, toegewerkt naar een thematisch concert, waarbij het orkest, het koor en de band zowel gezamenlijk als apart optreden.

In 2022 hebben de leerlingen meegedaan aan de muziektheatervoorstelling ‘Het Olympus’  ter ere van het 125-jarig bestaan van de school.
De eerste plannen voor een nieuwe muziektheatervoorstelling zijn inmiddels gemaakt!

Ludicrum

Is de licht- en geluidvereniging van het CGU. Wij zorgen bij alle evenementen op school zoals het onderbouwfeest, literair café, het Sinterklaasfeest voor de techniek. Niemand heeft ervaring als ze bij de vereniging komen, en je leert alles vanzelf. Van truss opbouwen tot een movinghead programmeren. Als je interesse hebt of nog vragen wil stellen, kijk dan op onze instagram ludicrumcgu.

Ars et Amicitia

Is de vereniging op het CGU die zich vooral bezighoudt met kunst. Onder kunst verstaan wij o.a. muziek en literatuur. Wij organiseren superleuke muziekevenementen, waarbij vooral de leerlingen in de schijnwerpers komen te staan. Zo organiseren wij elk jaar de Klassieke Muziekavond in de Geertekerk. Of de Talentenjacht, waar leerlingen al hun verschillende talenten laten zien. Ars bestaat uit een groep gezellige leerlingen, die altijd open staat voor nieuwe leden.

Cinetik

Is de filmvereniging van het CGU. Cinetik organiseert onder andere: De Nacht van Cinetik, bezoeken aan Internationaal FilmFestival Rotterdam, en eigenlijk alles wat met film te maken heeft. Als je van films houdt, is dit de vereniging voor jou!

Alke

Is de sportvereniging van het CGU. Elk jaar organiseren wij de leukste schoolhockey- en schoolvoetbaltoernooien van de eerste tot en met de zesde klas. Buiten die toernooien organiseren wij ook nog andere leuke activiteiten op school. Wij komen daarnaast gemiddeld één keer per maand samen om te overleggen over dingen als een themaweek, sporttoernooien of een actieweek. In deze vereniging zijn we bezig het organiseren van evenementen, het nemen van verantwoordelijkheid en natuurlijk met sportieve activiteiten! Met de leden van de vereniging ontstaat dan ook een goede band. Een perfecte combi van leren en gezelligheid!

Decibel

Is de DJ-vereniging. Wij van Decibel verzorgen de muziek op schoolfeesten. Met de vereniging hebben we eens in de zoveel tijd een vergadering, of komen we na school samen om met elkaar te draaien. Zo staan er altijd bekende gezichten op schoolfeesten zodat je helemaal los kan gaan!

Epos

Is de schoolkrant van het CGU. Op een humoristische wijze proberen wij de leerlingen en docenten op de hoogte te houden van alles wat er speelt binnen de school. Wij schrijven altijd kritisch over alles wat we belachelijk, opvallend en hilarisch vinden op het CGU en op deze manier willen wij de leerlingen en docenten betrokken en scherp houden. Eens in het kwartaal komt er een gloednieuwe ‘Epos uit met steeds een nieuw thema.
Zin in een feestje? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Io Sodales is de feestvereniging van het CGU en wij organiseren vier schoolfeesten per jaar. Daar komen verschillende dingen bij kijken, zoals feestthema’s bedenken, posters en flyers maken, een locatie regelen en de kaartverkoop. We komen zo nu en dan samen als er een feest op de agenda staat en op de avond zelf zijn wij aanwezig om er een spektakel van te maken. Zet je feesthoed maar vast op, we zien je op de dansvloer!

Argumentum

Is de debatvereniging van het CGU. We doen elk jaar mee aan tientallen toernooien in binnen- en buitenland, en oefenen elke donderdagmiddag met diverse vormen van debatteren en discussiëren. Ook organiseren we natuurlijk uitjes en is er genoeg ruimte voor gezelligheid. Argumentum is voor leerlingen vanaf de 3e, maar voor leerlingen uit lagere jaren organiseren we workshops en debatmiddagen om alvast een voorproefje te geven.

Colludo

is de spellenvereniging op het CGU. Wij organiseren spellenmiddagen voor jou en je vrienden met hapjes en leuke spellen! Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, of als je dat liever hebt, gewoon met je eigen vrienden een leuk spel te spelen. Verder organiseren we elk jaar een aantal evenementen bijvoorbeeld een weerwolvenavond voor Halloween. Je bent altijd welkom op onze evenementen!

Minerva

Is de leesvereniging van deze school. We zijn vorig jaar opgericht, met als doel lezen voor iedereen op deze school (weer) leuk te maken. We zijn medeverantwoordelijk voor de nieuwe bibliotheek en alle boeken die daar wel of niet in staan, wij organiseren deelname aan bijvoorbeeld de Inktaap, Jonge Jury en andere literaire evenementen en we organiseren workshops, bijvoorbeeld oude boeken restaureren, kaften van afgedankte boeken beschilderen of een eigen boekenlegger ontwerpen.
Binnen onze vereniging zullen we een stuk of drie young adult boeken per jaar lezen en het daar met zijn allen over hebben. Tijdens onze gewone bijeenkomsten zullen we het hebben over bekende boeken, de favoriete boeken van onze leden en meer. Je hoeft dus zeker geen boek per maand te lezen om lid te worden.

Mercurius

Is de businessclub van het CGU. Voor alle geïnteresseerden organiseren wij gastlessen en excursies naar bedrijven. Bij de gastlessen komen er sprekers langs die iets vertellen over hun beroep of hun bedrijf. Afgelopen jaar waren er bijvoorbeeld twee gastsprekers die iets verteld hebben over marketing en reclame maken, ook hebben we een excursie naar de Volksbank georganiseerd, een workshop vastgoedbeleggen gehouden en heeft één van de makers van Tikkie een gastles gegeven. Natuurlijk is er ook genoeg gezelligheid en ruimte voor creativiteit. Als je het leuk vindt om ideeën voor activiteiten te bedenken en met anderen activiteiten te organiseren, dan is dit zeker een vereniging voor jou!